Het bearish scenario voor Bitcoin op korte termijn

15 Jul by Marion Hamilton

Het bearish scenario voor Bitcoin op korte termijn

Het bearish scenario voor de prijs van Bitcoin op korte termijn draait voornamelijk om de afwijzing van Bitcoin op het niveau van $ 10.000. De prijs van Bitcoin heeft de neiging om bij de derde test een weerstands- of ondersteuningsniveau te overtreffen. Als dat niet lukt, wordt het kwetsbaar voor een sterke terugtrekking.

Sinds mei heeft de prijs van Bitcoin in totaal drie keer geprobeerd het weerstandsniveau van $ 10.500 te doorbreken. Maar elke poging werd beantwoord met een snelle uitverkoop, wat suggereert dat er een aanzienlijke hoeveelheid verkoopdruk is in het bereik van $ 10.000 – $ 10.500.

Toevallig is het ook de derde keer in een groter tijdsbestek dat de prijs van Bitcoin $ 10.500 heeft afgewezen, met eerdere evenementen in oktober 2019 en februari die een mogelijke triple top-formatie tot stand brachten.

Een daling van minder dan $ 9.000 zou duiden op een inzinking van een bekend weerstandsniveau. Aangezien Bitcoin in oktober 2019 en februari van dit jaar is gedaald tot respectievelijk $ 6.400 en $ 3.600, verwachten bearish traders dat het helemaal zal dalen tot de lage $ 6.000.

Handelaar Nunya Bizniz ontdekte dat de veel gebruikte Bollinger Band Width-indicator een lokale top voor Bitcoin laat zien, wat de vorige pieken vrij nauwkeurig markeert. Ze zeiden: “Spikes in de Bollinger Bandbreedte hebben de neerwaarts hellende oranje trendlijn gevolgd. Bovendien zijn deze pieken in de BBW ook perfect afgestemd op prijspieken. Zal dit opnieuw gebeuren? ‘

Andere variabelen die van invloed kunnen zijn op Bitcoin in het derde kwartaal

De Dow Jones Industrial Average begon voor het eerst in ruim een ​​maand na de bijeenkomst van de Federal Open Market Committee van de Amerikaanse Federal Reserve voor het eerst steil te corrigeren. Ondanks positieve ontwikkelingen zoals afnemende werkloosheidsaanvragen en de intentie van de Fed om een ​​lage rente te handhaven, beginnen beleggers voorzichtiger te worden naarmate de angst voor misverstanden in de detailhandel, of FOMO, toeneemt.

De onzekerheid in de markt en de voorspellingen van de beste hedgefondsen bij een neergang op de aandelenmarkt kunnen de interesse van beleggers voor activa met een hoger risico, zoals afzonderlijke aandelen en Bitcoin, verminderen. Premarket-gegevens tonen aan dat de Dow Jones op 11 juni 900 punten daalde, waardoor acht dagen aan winst werd gewist in een enkele handelssessie na sluitingstijd.

Een positieve variabele zijn echter de bevindingen van Fidelity Investments, dat ongeveer $ 2,46 biljoen aan beheerd vermogen heeft. In een onderzoek ontdekte Fidelity dat bijna een derde van de instellingen in de Verenigde Staten heeft geïnvesteerd in digitale activa zoals Bitcoin of Ether (ETH). Als de stijgende institutionele acceptatie het dalende spot- en futuresvolume compenseert, bestaat de mogelijkheid dat Bitcoin voor het eerst in de geschiedenis een door instellingen geleide rally ziet.

Het algemene sentiment rond Bitcoin blijft voorzichtig optimisme. De meerderheid van de handelaren is zich kennelijk bewust van de consolidatie van Bitcoin onder een belangrijk weerstandsgebied, waarbij grote beleggers voorlopig vlak zijn of zich ophopen voor hun langetermijnbezit. Het is mogelijk dat het aantal hodlers de afgelopen week met 2,7% is toegenomen, volgens gegevens van Glassnode, omdat beleggers verwachten dat het hele derde kwartaal van 2020 een lage volatiliteit zal hebben.

Bron: https://www.bitcoinexchangenederland.nl/cryptocurrency/