Hoe is de historie van hondenverzekeringen verlopen? En welke trends zijn er zichtbaar in die markt?

15 Jun by Marion Hamilton

Hoe is de historie van hondenverzekeringen verlopen? En welke trends zijn er zichtbaar in die markt?

Een online zoektocht naar opmerkingen en meningen verklaart dat het bezit van een hond in 1960 heel anders was dan vandaag de dag. Een kwart van de honden in die tijd waren willekeurige straatrovers of ze nu wel of niet in het bezit waren van een hond. Eigendomsregels waren veel minder gedefinieerd. Hoewel er commercieel hondenvoer beschikbaar was en Milk Bone treat bedrijf, sprak de hondenvoerindustrie slechts enkele hondeneigenaren aan. Mainstream honden overleefden van tafelresten en het gieten van jus op het voer van uw hond was een enorme trend!

Hondentrends van de jaren ’60

Dames van de jaren ’60 hebben kleinere honden van een gepopulariseerd ras die gemakkelijk te dragen waren. Het begon een nieuwe trend in hondenbezit toen de eigenaren de kleine honden in truien begonnen te kleden. 1960’s begonnen grote maatschappelijke verschuivingen in hondenverzorging, gezondheid en zelfs dierenethiek. Tegenwoordig is een hondenverzekering heel normaal, maar in die tijden nog niet.

Dierenartsen zijn flink gegroeid de afgelopen decennia en raden een hondenverzekering ook aan

Dierenartsen waren er weinig. In de jaren 1960 was de wetenschap van de diergeneeskunde een gevestigde waarde die een paar “korte” jaren van universitaire opleiding vereiste, in een tijd waarin de meeste mensen het redden met het behalen van hun diploma’s op de middelbare school of minder. Het was geen erg populair beroep en het duurde te lang in vergelijking met vele andere beschikbare beroepsmogelijkheden. Er waren weinig sollicitanten en weinig afgestudeerden van het programma. Huisdierverzorging werd alleen op aanvraag aangeboden. Zeer zieke en gewonde honden werden meestal geĆ«uthanaseerd, omdat het systeem niet over de technologie of de middelen beschikte om het leven te verlengen zoals we dat vandaag de dag doen.

Er zijn behoorlijk wat mogelijkheden om een hondenverzekering af te sluiten

Succesvolle afgestudeerden waren meestal mannelijk, en gingen in afgelegen gebieden van het land op boerderijen werken. Gespecialiseerd in de behandeling van ziekten en aandoeningen bij grote dieren – runderen en paarden. Dierenartsen van de jaren ’60 werden ook getraind in de behandeling van pluimveeziekten, dus hun focus lag echt op het bevorderen van de levensvatbaarheid van landbouwhuisdieren voor de verkoop en consumptie van de menselijke voedselindustrie. Wil je daar echt meer over weten? Bekijk dan de informatie over een dierenverzekering.