1 Jul by Marion Hamilton

Tips voor het kopen van een gebruikte auto

 

Volg dit advies om ervoor te zorgen dat u niet te veel betaalt of een blindganger krijgt.

Het vinden van een geweldig tweedehands voertuig mag geen kwestie zijn van geluk of zelfs maar goddelijke tussenkomst.

Er is een overvloed aan gebruikte auto’s en vrachtwagens in de GTA – Toronto heeft een van de hoogste concentraties van autodealers in Noord-Amerika – dus een goede scoren is geen onoverkomelijke taak.

Voer een online kenteken check uit

Een rdw online geschiedenisrapporten erkent herbouwde of geborgen voertuigen, maar pas op: ze mogen geen botsingsreparaties bekendmaken als de vorige eigenaar ervoor heeft gekozen om ze te doen zonder hun verzekering te ondergaan – en tot de helft van alle botsingen wordt niet gerapporteerd. Je kunt daar ook kenteken zoeken tips vinden. Vermijd voertuigen van buiten de provincie. Gebruik het VIN-nummer om provinciale gegevens te doorzoeken en vraag uw verzekeringsagent om ook een geschiedeniszoekopdracht uit te voeren. Terwijl u toch bezig bent, moet u weten hoeveel het kost om uw model te verzekeren. Een steile premie kan u ertoe dwingen om naar iets anders te kijken.

Onderzoek uw aankoop

De wildgroei aan automotive websites die professionele recensies en ervaringen van posteigenaren bieden, is een nuttige trend en een uitstekende manier om inzicht te krijgen in de tweedehands modellen die u overweegt. Online forums bespreken vaak zorgen over betrouwbaarheid, zaken als schokkerige transmissies en kortstondige airconditioners. Nieuwe auto-beoordelingen noemen deze problemen zelden, maar veel eigenaren zijn niet verlegen om de bonen te morsen. Zoek online naar boze buzz over uw model voordat u op het autopark stapt. Als er niets anders is, kunnen gedocumenteerde problemen u helpen een lagere prijs te bedingen.

 

Houd een budget in gedachten

Het is slim om te weten hoeveel geld u aan uw volgende auto kunt uitgeven. Wat is je inruilwaarde waard? Tenzij uw huidige rit een recent model is, is de kans groot dat de dealer deze aan een andere detailhandelaar doorverkoopt, en de groothandelswaarde is alles wat u krijgt. Overweeg om uw huidige auto privé te verkopen. Met een beetje spuug en poetsmiddel krijg je misschien een paar duizend dollar meer dan de dealer je zou geven. Dat geld kan een lange weg helpen om u te helpen uw volgende auto-aankoop te benutten. Met contant geld op zak heb je de overhand wanneer het tijd is om te onderhandelen.